Utrustningen du behöver som bloggare och vloggare

Driver du en blogg eller Youtubekanal? Eller vill du starta en sajt för att kunna tjäna pengar. Det är enkelt och kostar nästan ingenting att börja tjäna pengar på nätet. Här kommer en lista med utrustningen som du behöver.

Dator, surfplatta eller mobil

Det finns personer som med hjälp av bara en mobil lyckats starta en blogg eller Youtubekanal som drar besökare. Bäst är det ju förstås att både ha en dator, surfplatta och mobil. Men även om du inte har tillgång till alla enheter kan du sätta igång och tjäna pengar. Det handlar mer om att vara personen som vågar satsa, misslyckas, lära sig av misstagen och sedan fortsätta. Ha vinnarskalle och vara självständig. Då lyckas du på nätet. Du måste också låta det ta lite tid. Det räcker inte med ett Youtubeklipp eller en bra bloggartikel. Håll ut, skapa bra material, så kommer du en dag se pengarna rulla in. Skön passiv inkomst.

1# Skal, powerbank och laddare

Det första som du ska köpa är ett riktigt bra skal till din mobil. Varför? Jo, för då kan du verkligen ta med den överallt. Plocka fram mobilen och filma när du cyklar, ser något intressant eller vill skapa en film. Förutom skal bör du investera i en powerbank. Du är hemifrån och skapar material. Mobilen eller datorn har slut på ström. Klassiker… Med en powerbank kan du bara fortsätta att arbeta. Att ha en extra laddare är också smart. Du köper Iphone 12 Pro skal och powerbank på Teknikdelar som alltid har bra priser. Där hittar du också selfielampor och stativ.

2# Selfielampa

En selfielampa är ett måste för dig som skapar Youtubefilmer eller lägger ut mycket bilder på Instagram. Med en selfielampa har du alltid bra ljus när du filmar med mobilen eller en kamera. Du behöver inte vänta in bra väder när du är utomhus eller skapa något slags studioljus med skrivbordslampan. Så gott som alla youtubers har en selfielampa eller light ring. Du hittar olika modeller och prisklasser på Teknikdelar.

3# Mikrofon

Om du ska spela in Youtubefilmer räcker det inte med mobilens mikrofon. Bland det viktigaste för att lyckas som vloggare är bra ljud. Ljudet är faktiskt viktigare än själva bilden, även om du naturligtvis ska satsa på både ljud och bild. Börja med en billigare extern mick, så kan du köpa en dyrare när du börjat få inkomster från dina sajter och kanaler.