Tjäna pengar på din blogg

 

Med rätt tänk och driv är det helt möjligt att skapa en blogg och tjäna pengar på den. Men du måste starta rätt slags blogg och skriva på rätt sätt. Här kommer tipsen på hur du kan tjäna pengar på din blogg.

Tjäna pengar på din blogg

Det som är fantastiskt med en blogg är att vem som helst kan starta en och göra sin röst hörd, eller arbeta för att få en inkomst på den, oavsett om du bor i Falun eller London. Din nationalitet spelar heller ingen roll, då du kan blogga på vilket språk som du vill. Men naturligtvis är det inte så enkelt att du bara kan börja blogga och sedan se pengarna trilla in på kontot. Det krävs mycket mer än så.

Rätt slags blogg

Det är bara vissa bloggar som ger inkomst. När bloggen kom vare det många som skrev om sitt vardagsliv eller sin livsstil, som Blondinbella, men den slags ”kommunikationen” har tagits över av sociala medier. Du kan inte starta en blogg, skriva om dig själv och tjäna pengar, såtillvida du inte redan är så känd att du knappt behöver en blogg för att få en extra inkomst. Om du ska kunna tjäna pengar på din blogg behöver du skapa en blogg som är mycket smal och bara handlar om en sak, som djurförsäkringar, miniväxthus på balkongen eller hur man renoverar en särskild bil. Du måste nischa din blogg rejält, särskilt om du ska blogga på engelska.

Starta rätt

Det är viktigt att du startar på rätt sätt. Du behöver egen hosting och domännamn. Då bloggning är en trial and error-process, kan det vara klokt att ha ett domännamn som ger viss frihet, då kan du ändra ditt bloggämne om du inte tjänar några pengar. Det tar också ett tag innan sökmotorerna börjar att ta dig på allvar, minst ett halvår. Under denna tid är det ändå viktigt att du regelbundet skapar bra material och publicerar bloggposter. Dels märker sökmotorerna att det händer något på din blogg, dels har läsarna något att läsa när de väl börjar komma till din blogg.

Content, content och content

Det som i slutändan avgör om du kommer att tjäna några pengar eller inte är innehållet på din blogg. Content is King. Du behöver skriva artiklar som ger dina läsare lösningar på deras problem. En blogg handlar alltid om dina läsare, aldrig om dig – då kan du lyckas.