Tänk rätt från början: gratisblogg eller egen domän?

Vilken slags blogg ska du satsa på? Det beror på vad du ska använda bloggen till. Här kommer en hjälp till hur du kan tänka.

Gratisbloggen

Gratisbloggen passar dig som bara vill ha en blogg att förmedla dig med. Det är ett bra verktyg att hålla kontakt med nära och kära och kostar som sagt ingenting. Det finns flera bloggportaler som du kan välja mellan och sedan vara igång inom tio minuter. Men räkna inte med att kunna skapa en stor blogg eller att kunna tjäna några pengar. De enda som kommer att besöka din blogg är personer som redan känner dig.

Egen blogg

Framtidens blogg har egen hosting och domännamn. Om du vill använda din blogg och på något sätt nå ut, kunna sälja något eller tjäna pengar på den, måste du ha en egen blogg. Det finns många verktyg att använda och på de flesta webbhotell kan du enkelt börja blogga ganska omgående. De flesta bloggare använder bloggverktyget WordPress. Det som är fint med en blogg är att du kan sitta varstans på jorden, i Åmål eller Paris, och enkelt kommunicera med omvärlden. Det är verkligen demokratiskt.