Skaffa laddbox och blogga om elbilen

Vill du garanterat få mycket trafik som bloggare? Rent av kunna tjäna pengar på bloggen? Då ska du satsa på att blogga om elbilar, laddboxar, solceller och annan klimatvänlig teknik. Ämnen med stort intresse och mycket pengar.

Laddbox och elbil

Har du en elbil eller planerar du att köpa elbil? En elbil kräver en laddbox, särskilt om du bor i villa. Egen laddbox är också bekvämt. Det finns många laddboxar att välja mellan och det är smart att köpa en laddbox som fungerar till alla bilmodeller. Ifall du byter bil eller om någon bekant med elbil kommer förbi och behöver ladda bilen. Det är också klokt om laddboxen är uppkopplad med wifi och 4G, så att du har koll på hur bilen laddar och hur mycket elen kostar. Du vill ladda mer när det är billigt. Det är även smidigt att kunna ha koll på hur mycket bilen har laddat i mobilen. Det billigaste sättet att ladda din elbil på är genom en laddbox från Tibber. Tibber lovar att du bara behöver betala 50 procent av elpriset när du köper deras laddbox Easee och använder Tibber som din elleverantör. Då sparar du alltså pengar genom att köra elbil istället för en fossildriven bil, och du betalar bara hälften av bilens elladdning mot om du haft en annan laddbox.

Blogga om elbilen

 

Intresset för elbilar är jättestort, särskilt i Sverige. Sverige har den snabbast växande marknaden för elbilar i hela Europa. Det gör elbilen till ett mycket smart och lukrativt bloggämne. Du kommer få mycket trafik och kan även tjäna pengar på bloggen på olika sätt. Om du vill göra bloggen till en riktig sidoinkomst, eller ett heltidsjobb på lång sikt, så bör du också ha en Youtubekanal. Det som gör elbilen och klimatteknik till ett så bra onlineämne är att det inte bara är en trend, det är framtiden. Om tio år kommer många köra elbil. Om 30-40 år kommer så gott som alla köra elbil. Ju fler som kör elbil desto fler bloggar och Youtubekanaler kommer det att finnas om just elbilen. Därför är det smart att starta bloggen redan idag, medan konkurrens kring ämnet inte är så jättestort, som det kommer att vara om bara 3-5 år.

Bra domännamn

Om du vill skapa en stor blogg måste du ha egen domän. Du måste också ha ett domännamn som fungerar. Om du redan har en domän ska du bara använda den till din elbilsblogg om namnet passar. I annat fall ska du investera i ett nytt domännamn. Idag är det nischade bloggar som gäller. Gärna med bloggämnet i domännamnet, som elbilen.se eller liknande. Du bör satsa på en .se- eller .com-adress för att verka seriös.

Börja skriva

För att lyckas med bloggen måste du skriva artiklar som ger folk svar på frågor som de har. Ingen är intresserad av dina åsikter (i alla fall inte förrän du blivit en expert på ämnet). Människor googlar och surfar in på bloggar för att få svar på frågor som olika för- och nackdelar med olika elbilar, laddboxar, hur lång räckvidd en elbil har och liknande frågor. Genom att skriva kvalitativa artiklar som ger vanliga människor svar på deras frågor kan du skapa ett riktigt stor och välbesökt blogg.