Bloggtips: Relationen till dina bloggläsare

För att skapa en levande och intressant blogg måste du ha en relation med dina läsare. Det tar tid att bygga upp en läsekrets.

Kommentatorsfältet

Som bloggare är kommentatorsfältet både en god hjälp och ett lackmustest: det ger dig en möjlighet att ha en relation med dina läsare, samtidigt som du kan se om bloggen engagerar. Ju mindre kommentarer som du får, desto mer behöver du förändra din blogg. För att behålla läsare behöver du skapa en relation er emellan. Uppmuntra dina läsare att skriva i kommentatorsfältet och besvara sedan varje liten kommentar; gärna så snabbt som möjligt. Ju mer uppmärksamhet som du ger åt sina läsare, desto mer uppmärksamhet kommer de att ge dig.

Innehållet: A och O

A och O för en bra blogg är innehållet, blogginläggen och bilderna. För att få fler läsare behöver du skriva engagerande och innehållsrika artiklar som ger dina besökare något matnyttigt för deras liv. Många livsstilsbloggare tror att det räcker att skriva om deras tankar om mode, lägga upp några bilder, vara lite underhållande och vips ska de ha tjugotusen läsare. Nej, du måste ge dina läsare kunskap som de har nytta av. Om du skriver om att jogga, kan du skapa träningsprogram inför Tjejmilen eller Göteborgsvarvet och på så sätt hjälpa dina läsare.