Är det lättare att driva blogg när man bor i Stockholm?

Tack vare flexibiliteten i det digitala går det alldeles utmärkt att jobba som bloggare och influerare oavsett bostadsort. Många av arbetssysslorna gör man nämligen digitalt. Om man dessutom kan hitta sin egen lilla nisch bortom Stockholm – exempelvis en vacker småstad eller ett charmigt lantställe – kan man sticka ut ur massan.

Alla drömmer inte om att leva storstadsliv, tvärtom fantiserar många om att renovera ett hus och/eller att bli självförsörjande på landet. Fördelen med att ha nätet som arbetsplats är att det går att nå de flesta intressesfärer, vare sig det gäller att vara en fashionista på Östermalm eller att vara en blomodlare i Höör.

Lättare att få bloggsamarbeten när man bor i Stockholm

Med andra ord måste man inte bo eller jobba i Stockholm för att kunna driva blogg och sociala medier framgångsrikt. Det underlättar dock om man gör det. Varje år är det just Stockholmsbloggarna och -influerarna som toppar inkomstlistorna, och detta för att mycket av den svenska företagskulturen finns i staden.

Inte ens Göteborg eller Malmö har riktigt kunnat mäta sig med möjligheterna som finns när det kommer till de jobb Stockholm erbjuder. Fler företag i Stockholm innebär att det också finns fler bloggsamarbeten i staden. Dessutom finns många av de största medie- och marknadsföringsavdelningarna i Sveriges huvudstad, vilket stärker kulturen där.

Även småstadsbloggare kan tjäna pengar på bloggande

Som du kan läsa i ett inlägg om hur du tjänar pengar på bloggsamarbeten finns det ändå en stark kultur kring lokala bloggsamarbeten. Det kan rentav vara en fördel att ha en bra blogg där bostadsorten ofta kommer på tal. På så sätt kan du lägga grunden för framtida sponsrade inlägg om exempelvis den lokala skönhetssalongen eller sushistället.

Många företag försöker etablera en mer lokal närvaro på nätet. Sett i ett effektivt marknadsföringsperspektiv vinner företagen nämligen på att matcha rätt i sökresultaten i sökmotorerna, såsom i Google-sökningar. Om tjänsten innebär massage i Höör är det bra om bloggsamarbetena på ett trovärdigt sätt kan förankras i just orten Höör.

Affiliate- och Google-annonser begränsas inte till storstäder

Det finns flera sätt att tjäna pengar på bloggreklam. Eftersom man så ofta ser de stora influerarnas bloggsamarbeten blir det enkelt så att denna reklamform ses som den största möjligheten. Det är den inte nödvändigtvis.

När du driver en blogg kan du även tjäna pengar på affiliate- och Google-annonser. Fördelen med den här typen av annonsering är att den inte begränsas till storstäder, då den för det mesta är kopplad till produkter och tjänster på nätet, inte så sällan till nätbutiker.

I de här fallen måste du inte bo och jobba i Stockholm för att slå dig fram, du behöver snarare ha en supernischad blogg alternativt en innehållsrik allmän blogg.